Regalskeppet Äpplet

Skeppet är liksom Vasa mycket välbevarat och betecknas som en världssensation. Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats i ett sund vid Vaxholm av marinarkeologer vid Museum of Wrecks Vrak.


Lyfctu5e4plkym

Äpplet var jämte regalskeppet Vasa ett av två stora örlogsfartyg som Sverige byggde i slutet av 1620-talet.

. Äpplet var ett av två stora fartyg som Sverige byggde i slutet av 1620-talet. Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats i ett sund nära Vaxholm. Regalskeppet Äpplet systerskepp till Vasa sjösattes 1629.

34K gilla-markeringar 34 kommentarer. Äpplet byggdes på samma varv men slutfördes en aning senare och kom. Äpplet byggdes på samma varv men slutfördes en aning senare och kom.

Äpplet var ett svenskt krigsskepp som 1618-1622 byggdes av Paridon van Horn och Christian Welshuisen på entreprenad i Västervik för svenska flottan. Äpplet byggdes på samma varv som Vasa men slutfördes en aning senare. Nära 400 år senare hittades vraket och nu visas de första bilderna se dem här.

Det är klart att det är. Pulsen steg rejält säger. Upptäckten beskrivs som den största på väldigt länge.

Beteckningen regalskepp troddes tidigare bero på att de första skeppen av denna typ döptes efter riksregalier såsom krona spira äpple svärd och den regerande dynastins vapen men ordet. Jakobsson hævdede at have. Det andra var Regalskeppet Vasa.

1 min 46 sek. Publicerat idag kl 1520. Marinarkeologer har med detektivarbete slagit fast att det är.

Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats i ett sund vid Vaxholm. Publicerad igår 0609. Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats i ett sund vid Vaxholm av marinarkeologer vid Museum of Wrecks Vrak.

Ett av regalskeppet Vasas systerfartyg har hittats utanför Vaxholm. Det ska inte blandas ihop med. Fyndet gjordes i ett sund i.

Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats i ett sund vid Vaxholm av marinarkeologer vid Museum of Wrecks Vrak. - Det är ett av de häftigaste fynd vi har gjort säger Jim Hansson marinarkeolog. 1 min 46 sek.

Det andra var Regalskeppet Vasa. Regalskeppet Äpplet från 1600-talet har hittats på botten nära Vaxholm i Stockholms skärgård. Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats.

Vraket efter regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats utanför Vaxholm. TikTok-video från TV4 Nyheterna tv4_nyheterna. Det är en av de största upptäckterna som gjorts under vattnet inom det arkeologiska området.

Fyndet av det stora vraket gjordes tillsammans. 1 day agoVraket av regalskeppet Vasas. Fyndet av vraket från skeppet Äpplet kan bidra till att öka vår kunskap både om skeppsbyggeri vid den här tiden och om regalskeppet Vasa.

Äpplet var ett av två stora fartyg som Sverige byggde i slutet av 1620-talet. Vraket av regalskeppet Vasas systerskepp Äpplet har hittats i ett sund vid Vaxholm av marinarkeologer vid Museum of Wrecks Vrak.


Bakom Kulisserna Pa Sjohistoriska Museet


File Skeppet Svardet By Christian Molsted Jpg Wikimedia Commons


Regalskeppet Vasa Wikiwand


Nef Tremastat Vessel Silver Metal Silver Auctionet


Lista Over Svenska Vrak Wikiwand


Ombord Pa Vasa Anna Gable


Feber Om Regalskeppet Vasa Feber


Kop Karnan Pussel Skeppet Vasa 1000 Bitar Jollyroom


Dykarna Som Hittade Skeppet Applet Trodde Inte Det Skulle Finnas Kvar Svt Nyheter


Militaria Hans Hogman


Bm0fdix13zyscm


Cursed Warship Revealed With Treasure Onboard Swedish Warship Found History Game Labs Forum


Vasa Ship Wikipedia


Gk4qn5mm6whjfm


Se De Forsta Bilderna Pa Vraket Kan Vara Vasas Systerskepp


Regalskeppet Vasa Ladda Ner Stockfoto Nu Azote Library


Vrakfynd Kan Vara Vasas Systerfartyg


7klvfs8e0edglm


Har Klattrar Svt S Reporter Upp For Masten Pa Ostindiefararen Gotheborg Svt Nyheter

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel